Üdvözlöm honlapomon!

Szűcsi Róbert kárpitos vagyok.

Kárpitos tanulmányaimat 1987-ben kezdtem, miután először beléptem Takács Tibor gyöngyösi kárpitosmester műhelyébe. A nála készült bútorok nagyon megtetszettek, sőt lenyűgöztek. Itt sajátítottam el a kárpitozás alapvető munkafolyamatait a régi stílbútorokon, később újabb szivacsos bútorokon.

Számomra a legfontosabb a stabil, tartós alapozás elkészítése a bútoron, a szép vonalvezetésű élek, enyhén domború ülőfelületek kialakítása.

   

Sokan csak a bútorok áthúzásában gondolkodnak. De én azt szoktam mondani, hogy a ház külső vakolatát sem festjük át addig, amíg a fal roskadozni, összedőlni látszik. Az erős alapok után jöhet a szép, mutatós bevonóanyag és a díszítés- az ügyfél választása szerint.

Dolgoztam kárpitosként 4*-os szállodában, ahol éttermi székeket, bárszékeket; recepció előtti részt: kanapékat, foteleket kellett bőrrel behúznom, valamint napozóágyakat újítottam fel.

A községünkben nagy örömmel vettem részt az orvosi rendelő felújításában, ahol az ajtókat kárpitoztam társadalmi munkában.